Workshopuri și evenimente

IN2GRAD

Proiectul IN2GRAD, realizat de Mădălina Dan și Maria Baroncea în anul 2011, a urmărit facilitarea accesului la informație din zona dansului contemporan și a artelor performative, prin diferite abordări și tipuri de interogație asupra corpului, performativității și creativității. Accentul acestor întâlniri s-a pus pe partea de laborator, pe transmiterea informațiilor, pe dezvoltarea unei conștiințe performative. Proiectul a urmărit sa ofere experiența din interior a diferitelor accepțiuni ale noțiunii de performativitate atât prin ateliere practice (de mișcare, gândire și logică performativă, compoziție etc.), cât și prin cele teoretice (istoria performance-ului din dans, abordări performative din sfera artelor vizuale, noțiuni de dramaturgie de dans, analiza unor spectacole în prezența autorilor etc). În finalul proiectului a fost realizat un scurt film despre desfășurarea acestui proiect.

Proiectul a fost realizat cu finanțare din partea Centrului Național al Dansului București.

Workshop de film StudentFest

Workshop de film susținut de Graphis 122 în cadrul Festivalului Studențesc de la Timișoara ”StudentFest”, în anul 2011. Timp de șase zile, seminarul deschis a inclus videoproiecții și discuții libere, pentru aproximativ 120 de particpanți.

Seminar Rolul Artelor în Educație

În mai 2011, Graphis 122 a prezentat seminarul intitulat ”Rolul Artelor în Educație”, la Forumul Educației, discutând beneficiile activităților artistice în dezvoltarea copiilor și a tinerilor și ilustrând rolul artei ca mijloc de cunoaștere, autocunoaștere și explorare a relațiilor interumane, prin transpunerea în forme artistice a experiențelor de viață și dezvoltarea abilităților de lucru în echipă.

Simfonism scandinav de inspiraţie românească

În mai 2011, Graphis 122 a organizat, împreună cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Clubul pentru România, primul concert “Simfonism scandinav de inspiraţie românească”. Concertul a avut loc la București, în Aula Palatului Cantacuzino, și a prezentat unui public format din aproximativ 80 de persoane piesele compozitorului Pekka Jalkanen, Nunta Soarelui (pentru flaut şi vioară), Vecernie (pentru kantele solo) şi Concert pentru kantele şi orchestră (în versiunea pentru kantele şi cvartet de coarde). La concert a fost prezent și compozitorul finlandez, însoţit de interpreta Eva Alkula.

POST FICTION

În anul 2010, Graphis 122 a dezvoltat, produs și implementat Platforma de Arte Vizuale și Microcinema POST FICTION, pentru creşterea vizibilităţii artelor vizuale şi a microcinema-ului în spaţiul cultural românesc şi pentru promovarea creaţiei artiştilor vizuali români în spaţiul multicultural mondial.

Advertisements